Toegevoegd door Robin op 21 december 2017

INFO - Infosessies voorjaar 2018 Begin 2018 organiseert Cycling Vlaanderen verschillende infosessies voor renners en recreanten. Schrijf je snel in!

Van stabilisatie naar krachttraining

Datum:

• Maandag 15/01 te Gent (Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, Strandlaan 3, 9000 GENT)

Uren: 19u - 21u

Docent: Dieter Kreynen Dieter is Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en is sinds 2013 verbonden aan de werking van de Topsportschool Wielrennen en Gymnastiek als sportkiné. Vanuit die ervaring komt hij zijn expertise delen tijdens deze clinic.

Inhoud: Deze sessie staat open voor al wie meer wil weten over krachttraining in het wielrennen en hoe (en wanneer) eraan te beginnen. De docent vertrekt vanuit een paar basisprincipes en vertaalt de inhoud van de boekjes ‘Renner wordt atleet’ van het project Gezond groeien in de koers naar de praktijk als een goede voorbereiding op echte krachttraining. Vanuit die basis wordt verder gegaan op het concept krachttraining: de verschillende vormen (basiskracht – maximale kracht – hypertrofie – explosieve kracht – …), welke oefeningen zijn nuttig voor een renner, waar let ik op bij de uitvoering van de oefenstof, krachttraining enkel als wintertraining, (hoe) zorg ik voor onderhoud tijdens het seizoen, hoe vertaal ik de kracht naar de fietsbeweging, zijn er valkuilen, kracht wel of niet combineren met bepaalde trainingsvormen op de fiets, … Er is niet zozeer kennis nodig over krachttraining aangezien we de basis meegeven tijdens de opleiding, maar het kan voor velen misschien een opfrissing zijn. Enige basiskennis over training en periodisering is wel een plus maar geen must. Deze sessie is dan ook niet specifiek gericht op topsport, maar kadert in de algemene en brede ontwikkeling van elke renner als atleet.

Inschrijvingen: http://ow.ly/pZOW30fXLum

 

Mental coaching: Sessie voor recreatieve renners

Datum:

• Dinsdag 20/02/18 te Herentals

• Dinsdag 27/02/18 te Gent

Uren: 19u - 22u

Inhoud: Mentale toolbox voor wielerrecreanten op zoek naar limieten. ‘Wielertoerisme’ is een relatief begrip. Wat begint als een hobby gaat bij sommigen steeds verder en verder. Men zoekt steeds extremere uitdagingen op om de grens te verleggen. La Marmotte, Gran Fondo’s en noem maar op uitrijden binnen een vooropgestelde tijd. Wie dit wil doen bereidt zich op een serieuze manier voor, onder begeleiding, vaak met trainings- en voedingsschema’s. Eén van de belangrijkste sleutels tot succes, de mentale kracht, wordt daarbij echter vaak verwaarloosd. Tijdens deze infosessie willen we dan ook de meer ambitieuze recreanten een praktische toolbox van mentale technieken meegeven die hen in staat stelt om hun meest uitdagende dromen te bereiken.

We gaan in op:

• Toepassingsgebieden mental coaching in het moderne wielrennen

• Tips-en-tricks voor een ijzersterke mentale conditie

o Mentale voorbereidingsweg naar het doel

o Motivatie en vermijden van trainingsburn-out

o Spanning versus optimale prestatietoestand

o Stressbeheersing voor en tijdens de wedstrijd

o Door de muur en terug: het verleggen van de pijngrens

o Omgaan met tegenslagen

o Overwinnen faalangst, valangst, enz

Praktisch: De sessie duurt een drietal uur. Theorie wordt vertaald naar praktijk.

Inschrijvingen: http://ow.ly/QAhe30fXLka

Alle sessies zijn gratis voor leden van Cycling Vlaanderen / niet-leden = 10 euro

© Wielerbond Vlaanderen