Toegevoegd door Administrator op 21 november 2017

INFO - Belgian Olympic Academy - vanaf 25/01 De Universiteit Gent, de Université catholique de Louvain en het BOIC bundelen hun deskundigheid in sportmanagement.

De Universiteit Gent, de Université catholique de Louvain en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité bieden vanaf januari 2018 de vernieuwde opleiding voor sportmanagers aan: De permanente vorming Management in sportorganisaties – Belgian Olympic Academy.

De UGent, de UCL en het BOIC bundelden al hun academische know how en deskundigheid in sportmanagement en stelden op basis hiervan een doorgedreven vormingsprogramma op punt dat de kwaliteit van het management in sportorganisaties volgens de nieuwste inzichten wil versterken en de trainingsmogelijkheden van sportmanagers op het vlak van leiderschap en manageriële vaardigheden op een topniveau wil brengen. De Olympische waarden vormen de rode draad doorheen het opleidingsprogramma.

Beide universiteiten en het BOIC betrachten dat sportmanagers via hun handelen de integriteit van de atleet en de fundamentele waarden van de sport zullen beschermen. De uitgelezen groep moeten bij aanvang van de vorming een masterdiploma of diploma van een basisopleiding van de tweede cyclus van een hogeschool op zak hebben en meertalig zijn: nationale en internationale professoren en deskundigen doceren voornamelijk in het Engels; een beperkte aantal lezingen worden in het Nederlands of Francs gegeven. De cursussen gaan door op de campussen van de twee universiteiten en op het BOIC.

De vorming voorgesteld door de twee universiteiten en het BOIC wordt afgerond op het Internationaal Olympisch Comité te Lausanne.

Zich kandidaat stellen voor deelname kan zeer binnenkort via de website, waarop ook het integraal vormingsprogramma en de deelnemingsvoorwaarden zullen kunnen worden geraadpleegd.

Bezoek het programma van deze opleiding en schrijf u in tegen 01 december 2017 www.uclouvain.be/belgian-olympic-academy

Brochure: Leaflet_BOA 2018_FINALE.pdf

© Wielerbond Vlaanderen