Toegevoegd door Administrator op 16 november 2017

OVERZICHT - Kampioenschap van Vlaanderen cyclocross aspiranten 2017 Was je er niet bij op het Kampioenschap van Vlaanderen cyclocross voor aspiranten in Herenthout? Lees dan hier ons uitgebreid verslag! 

HERENTHOUT - Op 11 november 2017 mochten de aspiranten hun wapens bovenhalen om te strijden voor de titel: Kampioen van Vlaanderen cyclocross.

Op de grijze wapenstilstandsdag moesten de renners voor wat kleur zorgen en dit gebeurde in de schaduw van de tomatenserres van de organisatie. Onder het motto “ladies first” schoten de meisjes de wedstrijden op gang. Er werd voor 3 titels gestreden. Na een spannende en lastige wedstrijd kroonde Emma Székely zich bij de 12-jarigen tot Kampioen van Vlaanderen, voor Maxime de Staercke en Laerke Expeels. Bij de 13-jarigen mocht de immer sterke Xaydee van Sinaey zich Kampioen van Vlaanderen noemen. Dina Boels en Jana Van der Veken bezetten de andere 2 schavotjes na een mooie wedstrijd. Chloë Van den Eede mocht tot slot bij de 14-jarigen het zegegebaar maken. Nette Coppens en Febe de Smedt kregen de overige medailles om de hals.

Na de spannende wedstrijden bij de meisjes, verschenen de jongens U13 op het toneel. Er werd een zeer stevige strijd uitgevochten, waarbij het al snel een strijd werd tussen 4 kanshebbers. Aan het einde van de strijd stak Axel Van den Broek de handen in de lucht, dit met amper 4 seconden voorsprong op Tibo Vancompernolle. 10 seconden later kwam ook Jaspers Schoofs over de meet.

Bij de U14 was het verschil iets groter, maar kregen we ook een mooie wedstrijd te zien. De Vlaamse Leeuw werd gespeeld voor Yordi Corsus, die op het podium vergezeld werd door Willem Janssens en Matisse Geraerts.

De afsluiter van de dag, de jongens U15, beloofde de meest speciale wedstrijd te worden. De zoon en neefje van de organisator stonden namelijk aan de start. Misschien wel de spannendste momenten van de dag! De spanning mocht echter snel omgezet worden in vreugde. Niels Ceulemans kroonde zich op eigen grond tot Kampioen van Vlaanderen. Het familiefeest werd pas echt compleet toen 17 seconden later neefje Jarne Ceulemans op de 2e plaats eindigde. Victor Hannes werd even later de knappe 3e in deze afsluitende wedstrijd. Blinkende gezichtjes bij zowel de renners als bij de organisatoren. Scenarioschrijvers zouden voor deze actie meteen tekenen!

Dankzij de prima organisatie en het prima parcours van de Herenthouts Wieler- en supportersclub werd dit Kampioenschap van Vlaanderen een succeseditie. Er werd op alle fronten enorm veel strijd geleverd en voor de organisatie werd de laatste wedstrijd de kers op de taart.

Bedankt aan alle renners, supporters en vrijwilligers om dit mede mogelijk te maken!

© Wielerbond Vlaanderen